Kontakt

BEZOBALU
Halasova 810/8
703 00 Ostrava-Vítkovice

e-mail: info@bezobalu-ostrava.cz
tel.: + 420 770 635 612

 

nestříkané ovoce z Kréty

Kdyby náhodou někdo nečetl e-mail... ovoce má zpoždění, mělo by dorazit zítra kolem poledne, zítra ještě upřesníme do mailu, které jste posílali. Mějte pohodový zbytek odpoledne


1. Objednávky posílejte do e-mailu: info@bezobalu-ostrava.cz nebo do zpráv na facebooku. Pokud bychom Vám objednávku nepotvrdili do 24 hodin, urgujte! Zpráva nám mohla zapadnout. 
Připojte prosím Váš e-mail. V případě, že bude potřeba jej využijeme pro hromadnou zprávu.
2. U zboží budou položené prázdné krabice, pokud bude fronta, můžete si zatím do krabice nabírat zboží podle objednávky. Na váze pak buď přidáme nebo ubereme. Tentokrát uděláme rezervu, tak nebude třeba hrotit každý gram.
3. Váhu prosím pište v kilech! Pokud chcete něco jen vyzkoušet, můžete i méně než kilo, každopádně množství potřebujeme jako váhovou jednotku. U ceny máte orientační představu kolik co váží.
4. Budeme se snažit Vás odbavit co nejrychleji, přesto je možné, že si počkáte. Přece jenom filosofie bez obalu s sebou nese tak trošku i klidný přístup k životu a byť se budeme snažit nebýt hlemýždi, trpělivost uvítáme. 
5. Ovoce je nestříkané, přesto je dobré jej kvůli venkovnímu prachu opláchnout.

Ceny za kg
pomeranče 53 kč (kus 250 až 400 g)
mandarinky 60 kč (kus 100 až 150g)
avokádo 210 kč (100 až 250g)
grep bílý 75 kč (300 až 450 g)
citróny 83 kč (100 až 180g)

Přátelé, podařilo se nám navázat skvělý kontakt s paní, dlouhodobě žijící na Krétě. Díky tomu máte s námi možnost ochutnat citrusy a jiné ovoce přímo od farmáře a bez postřiků! Níže přikládám informace z Kréty smile a ceny. Ovoce je na objednávku. Vánoční objednávku můžete stihnout do 8.12.2017! Objednávky pište do zpráv na facebooku nebo do e-mailu info@bezobalu-ostrava.cz. Pokud chceme objednávku zrealizovat, musíme naplnit minimálně jednu paletu zboží. Čím více bude sdílení a šíření, tím větší je úspěšnost, že se akce zrealizuje. smile  Takže šiřte, šiřte, sdílejte, ať si všichni zdravě zamlsáme.

SberPomeranc

MandarinkaAvokado

Grep

Dobrý den/ahoj z Kréty,

Posílám pár informací, ať se máte na co těšit.

Ovoce je 100% nestříkané, chemicky neošetřené a pochází ze sadu 73-letého farmáře Christose bydlícího v Galatasu na západní Krétě.

Ovoce se trhalo přímo ze stromu a poputuje k Vám bez jakéhokoliv umytí a ošetření. Využijte ovoce nejen na jídlo a džusy… Kůra je výborná na sušení (pomerančová kůra dodá např. omáčce na špagety úplně jinou dimenzi), na přípravu kandovaného ovoce (pomeranč v hořké čokoládě nebo v cukru…výbornéééé), na marmelády ( zkuste třeba citronovou, pomerančovou nebo mandarinkovou podle receptu Blanky Milfaitové, světové marmeládové královny), likéry ( citronové Limoncello), citronový nebo pomerančový olivový olej, pečené citrusové čaje….můžete využít také na výrobu své domácí kosmetiky.

Vzhledově ovoce nemusí být tak atraktivní jako v obchodě, na to vás chci dopředu připravit. Nebudou nijak leštěné, ozařované, barevně „sladěné“ tak jako jste zvyklí. Můžou se jevit tvarově i barvou „jiné“. Nebojte, vše je ověřeno praxí Kréťanů a ovoce je chuťově velmi dobré. V chladnějších teplotách by vám ovoce mělo vydržet měsíc i dva. Co se týká avokáda, na stromě nikdy nezměkne. Takže čekejte plod tvrdý jako beton. Odhadem bude k jídlu na Vánoce. Záleží, zda budete mít avokáda při pokojové teplotě nebo v chladnějších podmínkách. „Ideální“ avokádo ke konzumaci je měkké jako např. meruňky, prsty se lehce proboří do dužniny.

Jak se liší od ovoce z obchodu?

Ovoce prodávané v obchodě musí splňovat pravidla EU směrnice – může se prodávat jen určitých rozměrů, zralé, bez nákaz a plísní. Aby zpracovatelé všechno splnili, ovoce většinou prochází tímto procesem:

farmáři zabývající se prodejem ovoce většinou ovoce stříkají postřiky, aby si zajistili 100% úrodu a co největší úrodu. Ovoce následně vykupují zpracovatelé. Ti nejdříve citrusy třídí podle velikosti, vzhledu, následně se ovoce umývá ve „speciálním chemickém roztoku“, aby déle vydrželo. Další věc v procesu je „trouba“, kde se ovoce ozařuje, aby chytlo jednotnou barvu, aby „dozrálo“. A až pak se ovoce bedýnkuje, stříkne leskem a je to - připraveno k expedici, popř. do ledničky na několik dnů i třeba víc. Díky těmto procesům ovoce ne vždy je ideální na všechno.

Máte tedy možnost využít úplně všechno z ovoce a nic nevyhazovat