
Jak jednoduché a jak dobré. Jako přílohu můžete použít brambory, kyselé zelí, hořčici, chleba, salát... jak je libo. Vločkové karbanátky si můžete vzít jako rychlý oběd a zbaštit i za studena samotné nebo třeba s chlebem.
Ingredience
2 hrnky ovesných vloček celých
půl hrnku vody
cca 1/3 až 1 hrnek kukuřičné strouhanky + na obalení
sůl podle chuti
1lžíce majoránky
stroužek a více česneku podle chuti
podle chuti slanina na kostičky (můžete vysmažit)
Postup
vločky namočíme minimálně na hoďku, já nechala přes noc. Pohmatem vyzkoušíme jestli jsou měkké, pokud oschnou a zdají se vám tvrdší, tak ještě přilejte trochu vodu, fakt trochu, lépe více vloček než nastavovat strouhankou. Mírně osolte, přidejte prolisovaný česnek, majoránku, případně slaninu a zapracujte rukama. Pomalu přisypávejte strouhanku a zadělávejte rukama dokud nevznikne lepivé kompaktní těsto. (Se strouhankou opatrně, chutnější je méně strouhanky) Ochutnejte, případně dosolte. Pokud chcete aby vločky zůstali celé, můžete pouze prolít vroucí vodou a jako pojivo použít vajíčko. Z těsta vytvarujte placičky obalte ve strouhance a smažte na rozpálené panvi dozlatova nebo pokapejte olejem a pečte v troubě cca 20 minut. Přidejte přílohu a dobrou chuť.